En færdig barnevognskæde

Hækle DIY – Vimpelranke

20140207-133956.jpg

20140207-133910.jpg

Jeg har længe kigget efter de her vimpelranker til børneværelserne. Så nu besluttede jeg mig altså for, at prøve at hækle en 🙂
Jeg startede med at lave en til Isabellas værelse. Hold da op, når man ikke er så trænet i at hækle, så er det altså hårdt arbejde 😉 Og når jeg først har besluttet mig for at den skal laves, skal det også være med det samme. Så jeg har siddet ret mange aftner og til ret sent denne uge, for at blive færdig. Det er helt sådan så Martin er begyndt at kalde mig mormor, når jeg sidder der i fuld gang med mit hækletøj 🙂 Men i går, blev jeg så endelig færdig. Og når jeg viser Oliver den, synes han bare den er så fin. Og han prøver “men mor det er jo mine yndlings farver” og “den er bare så fin” osv. Men jeg måtte jo overgive mig, og hækle en til ham også. Efter svær overtalelse, kom vi frem til at Isabellas var al for stor! Til gengæld skulle hans så være i forskellige farver, alle de farver garn jeg havde 😉 Så var det bare om at komme igang..igen!
Du kan jo se resultatet på billederne. Jeg synes egentlig at de er blevet rigtig fine. De er forholdvis lette at lave. Det eneste tidspunkt man behøver at tælle, er den første række, hvor man slår luftmasker op. Når man så er igang med at hækle, skal der indtages masker når endesnoren er til højre. Bare smart, hvis man (som jeg!!) indimellem godt kan glemme, hvor langt man er i opskriften! Og synes det er hyggeligt at sidde og følge med i lidt TV samtidig.
Opskriften nedenunder passer til den jeg har lavet til Isabella. Olivers vimpler slog jeg 16+1 luftmasker op til. Så en meget fleksibel opskrift, man nemt kan tilpasse 🙂 Til de fleste af vimplerne har jeg brugt garn, købt hos Søstrene Grene, resten er hæklet af garnrester. Jeg vil klart anbefale garnet fra Søstrene Grene, synes det er godt at hækle med, og det giver et flot resultat. Jeg har brugt en hæklenål str. 2, men synes det er en smagssag.

Opskrift på vimpel ranke
1. 26 lm og 1 lm til at vende på (27)
2. 1 fm i hver lm og 1 lm til at vende på (27)
3. 1 fm sm, 24 fm, 1 fm sm, 1 lm til at vende på (25)
4. 1 fm i hver fm og 1 lm til at vende på (25)
5. 1 fm sm, 22 fm, 1 fm sm, 1 lm til at vende på (23)
6. 1 fm i hver fm og 1 lm til at vende på (23)
Sådan fortsættes der til der kun er en fm tilbage, så hæftes der ende, og den første vimpel er hæklet.

Når du har hæklet alle dine vimpler, skal de hækles sammen på snor. Jeg startede med at hækle 70 luftmasker, tog den første vimpel og hæklede på med fastmasker, hæklede herefter 20 luftmasker, hæklede næste vimpel på med luftmasker osv. Da jeg var nået igennem alle vimplerne, og hæklet de 70 luftmasker i sidste ende, vendte jeg, og hæklede fastmasker hele vejen tilbage.

Rigtig god weekend :0)

Mia

Følg os på Bloglovin, Instagram, Facebook & Pinterest.

voresstjerner bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En færdig barnevognskæde